Ga naar inhoud

Behandeling tinnitus bij GGMD

“Sinds november 2023 volg ik een traject bij de GGMD, agv een behoorlijke suis in mijn hoofd, die mijn leven in zijn greep hield. Ik besloot niet in een groep te gaan zitten, te bang voor verhalen van anderen, die naar ik dacht de tinnitus bij mij zou versterken. Een op een was mogelijk.

Aanvankelijk verergerden de klachten, ik dacht dat ik moest stoppen, maar een vriend van mij, die dit traject ook had gevolgd, zei me door te zetten.

Belangrijk voor mij was dat ik niets hoefde uit te leggen of te verantwoorden bij mijn begeleidster, hier kreeg mijn suis een plek, ik werd gehoord en geloofd, en dat was in de gewone buitenwereld niet altijd het geval.

Stap voor stap bood mijn begeleidster mij allerlei mogelijkheden om met deze suis in mijn hoofd om te gaan. Ik leerde verschil te maken tussen pijn (= herrie in mijn hoofd) en lijden (dit kan ik niet aan, mijn leven is nu getekend) ik leerde te spelen met het geluid in mijn hoofd, contact met de suis te maken, er zelfs grappen over te maken, mindful oefeningen.

Ik leerde ook niet zo streng tegen mezelf te zijn, ik mocht het best ook heel erg vinden, niet ten alle tijden sterk te moeten zijn.

Eerlijk gezegd heeft deze begeleiding mij, in meer dan alleen tinnitus, inzicht gegeven in hoe om te gaan met obstakels op mijn pad, fysieke pijnen en -tjes niet vanuit angst te benaderen.

Kortom, een heel palet waarin ik zocht naar wat voor mij werkt.

Na ongeveer 6 maanden kan ik de begeleiding gaan loslaten, voel me sterk genoeg en voldoende in mijn plunjezak om op terug te vallen.

Mijn dankbaarheid is groot….”

~ Marianne