Steeds iets meer mensen met oorsuizen naar de huisarts
Uit onderzoek van Nivel blijkt dat er door de jaren heen steeds meer mensen met 0orsuizen naar de huisarts zijn gegaan. Opvallend is dat deze patiënten vaker naar de huisarts gingen ten opzichte van mensen zonder tinnitus, zowel voor als na de eerste keer contact met de huisarts vanwege de tinnitus (Nivel, 2024).
Bron: Steeds iets meer mensen met oorsuizen naar de huisarts.
Tinnitus kan bij iedereen, in alle vormen voorkomen
Iemand met oorsuizen, ook wel tinnitus genoemd, hoort geluiden die de omgeving niet kan horen. Tinnitus kan bij iedereen voorkomen. Vaak wordt er gedacht dat het voorkomt bij horende personen, maar bij GGMD zien we dat dit ook voorkomt bij dove en slechthorende mensen.
Tinnitus komt voor in diverse soorten geluiden, bijvoorbeeld net een piep, zoemen, suizen, brommen of kloppende geluiden. Dat verschilt per persoon. Als het nadrukkelijk aanwezig is, kan het een erg grote impact hebben op iemands dagelijks leven. Dat merken we ook bij GGMD. Naast aandacht voor preventie van tinnitus, is ook het leren omgaan met tinnitus daarom erg belangrijk.
Samen werken aan een beter leven met tinnitus
Bij GGMD begrijpen we de uitdagingen die komen kijken bij tinnitus, ook in combinatie met doofheid. We kunnen je helpen te leren omgaan met de oorsuizen. Met de juiste ondersteuning is het mogelijk om grip te krijgen op de situatie.
Blijf niet rondlopen met vragen of zorgen over tinnitus. Neem contact op met GGMD. Wil je meer weten over hoe wij kunnen helpen bij tinnitus? Lees verder op onze pagina over tinnitus ‘Leven met tinnitus‘.