Ga naar inhoud
Kruimelpad:

Ons aanbod

Iedereen kan te maken krijgen met problemen in het dagelijks leven, maar GGMD begrijpt hoe het is om daarbij ook een gehoorbeperking te hebben of doof te zijn. We bieden goede zorg en onze professionals kunnen met jou en je familie communiceren.

Aanmelden

Voor familie en vrienden

Als iemand in je omgeving doof is of een gehoorbeperking heeft, heeft dat ook gevolgen voor jou. De communicatie verloopt minder makkelijk en het is moeilijk om te weten wat iemand wel of niet hoort. Informatie over wat gehoorverlies betekent, wederzijds begrip en goede communicatieafspraken zijn dan belangrijk.

Lees meer over ondersteuning voor familie en vrienden
GGMD biedt hulp door trainingen voor het accepteren van en het leren omgaan met gehoorverlies

Omgaan met gehoorverlies

Als je gehoor of gezondheidssituatie verslechtert kan dat veel stress, bezorgdheid en vermoeidheid opleveren. Je moet leren omgaan met de huidige situatie. Medewerkers van GGMD begrijpen wat je meemaakt en geven praktische tips en ondersteuning.

Lees meer over omgaan met gehoorverlies

Zorg via GGMD, hoe werkt dat?

 • Stap 1
  Aanmelden
 • Stap 2
  Communicatie-check
 • Stap 3
  Intakegesprek
 • Stap 4
  Hulpverlening

Meer informatie en trainingen

GGMD organiseert regelmatig trainingen en informatiebijeenkomsten voor personen met een gehoorbeperking en hun omgeving. Het uitwisselen van ervaringen, gevoelens en tips met anderen die hetzelfde doormaken én het doen van praktische oefeningen en simulaties zijn onderdeel van deze trainingen. Bekijk de activiteitenagenda.

Je kunt je aanmelden voor een training door het aanmeldformulier in te vullen. Na het aanmelden neemt een van onze medewerkers contact met je op voor een aanmeldgesprek.

Meer informatie over het aanmelden voor een training vind je hier.

Als je je bij GGMD aanmeldt voor een training, krijg je informatie over de betaling van de zorg. Wie de training betaalt is afhankelijk van het onderwerp én jouw situatie. Sommige trainingen worden vergoed door de zorgverzekering. De kosten tellen mee voor je eigen risico. Als de gemeente de zorg regelt en betaalt, heb je soms een WMO-beschikking nodig. In veel gevallen heb je een verwijsbrief én audiogram nodig.

Meer informatie over de kosten staan bij de desbetreffende training.

Algemene informatie over kosten en vergoedingen lees je hier.

Blijf niet zitten met je vraag of probleem