Ga naar inhoud
Kruimelpad:

Geldzaken, wonen en instanties

GGMD biedt zorg aan mensen met gehoorproblemen bij onder andere communicatie met instanties, het begrijpen van brieven, geldzaken en huisvesting en nog meer. We helpen bij administratie en schulden, bieden ambulante begeleiding (bijvoorbeeld op gebied van wonen) en geven trainingen.

Aanmelden
GGMD-hulp voor mensen met een gehoorbeperking - ondersteuning bij geldzaken, wonen en communicatie met instanties

Zelfstandig leven met ondersteuning

Een eigen leven met leuk werk, voldoende geld en een prettige woning. Dat wil iedereen. Maar soms lukt dat niet alleen. Doofheid of een gehoorprobleem kan dat extra lastig maken, bijvoorbeeld omdat de communicatie met instanties zoals de gemeente lastiger is. Officiële brieven zijn vaak moeilijk te begrijpen. Heb je hierbij hulp nodig? GGMD helpt!

Wij zijn er voor vragen over:

Je huur, uitkering, verzekering of problemen met instanties

Wij helpen je bijvoorbeeld lastige brieven te begrijpen. En als je problemen hebt met een instantie, doen we ons best je te helpen.

Administratie en geldzaken

Deskundigen van GGMD helpen je jouw administratie en geldzaken op orde te brengen en te houden. Heb je schulden? Dan helpen wij bij het vinden van een oplossing. Ook kun je bij ons de training ‘Omgaan met geld‘ volgen.

Een woning zoeken

Onze begeleiders helpen met het zoeken naar nieuwe woonruimte.

Zelfstandig wonen

Bij GGMD werken deskundige ambulant begeleiders. Zij helpen je bijvoorbeeld met administratieve zaken of als je hulp bij het organiseren van jouw huishouding nodig hebt. Ook bieden wij begeleiding bij onderwerpen op gebied van wonen.

"Ik leer hoe ik meer dingen zelf kan doen."
GGMD biedt training en begeleiding bij geldzaken, budgettering, wonen en instanties

Training ‘Omgaan met geld’

Geldproblemen komen vaker voor dan je denkt, zowel bij horenden als doven en slechthorenden. In de training ‘Omgaan met geld’ leer je hoe je meer overzicht krijgt in wat je uitgeeft en ontvangt.

Bekijk de training 'Omgaan met geld'

Meer informatie

GGMD biedt hulp aan mensen met gehoorproblemen bij onder andere communicatie met instanties, het begrijpen van brieven, geldzaken en huisvesting. We helpen met de administratie en schulden, bieden ambulante begeleiding bij wonen en geven trainingen. Je kunt bij GGMD terecht voor individuele begeleiding, groepsgesprekken, ondersteuning en training.

Misschien gebeurt het jou ook regelmatig: aan het einde van de maand weet je soms niet hoe je alles moet betalen. Er ligt nog een stapeltje rekeningen, maar jouw geld is op. Je weet niet wat je met de rekeningen moet doen.

In de training ‘Omgaan met geld’ leer je hoe je meer overzicht krijgt in wat je uitgeeft en ontvangt. Geldproblemen komen vaker voor dan je denkt. Zowel bij horende als dove en slechthorende mensen. De training zorgt ervoor dat je meer inzicht krijgt in jouw geld.

Een eigen leven met leuk werk, voldoende geld en een prettige woning; dat wil iedereen. Maar soms lukt dat niet alleen. Doofheid of een gehoorprobleem kan dat extra lastig maken. GGMD biedt ambulante begeleiding, ook op gebied van wonen. We begeleiden op het gebied van vrije tijd, werk, het organiseren van het huishouden en het leren omgaan en communiceren met anderen. GGMD medewerkers kunnen je begeleiden, zodat je zo zelfstandig mogelijk kunt blijven wonen.

Wil je ambulante begeleiding op gebied van wonen? Vul dan ons aanmeldformulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

GGMD biedt ambulante begeleiding aan mensen die vroegdoof, ernstig slechthorend of beperkt zijn in horen én zien. Ambulante begeleiding is een vorm van ondersteuning waarbij GGMD medewerkers je helpen in jouw dagelijkse leven. De zorgverlener komt naar jou toe, bijvoorbeeld bij jou thuis, op school of op andere plaatsen waar jij hulp nodig hebt. Dat kan bijvoorbeeld zijn bij:

  • Zelfstandig wonen
  • Het regelen van geldzaken en brieven
  • Contact opnemen met instanties zoals het UWV of gemeente
  • Zelfstandig boodschappen leren te doen
  • Een bezoek aan apotheek of huisarts
  • Het het indelen van je dag
  • Het aangaan en onderhouden van relaties, zoals vrienden of familie
  • Het vinden en behouden van werk
  • Gezinsondersteuning en opvoeding

Ambulant begeleiders stimuleren om nieuwe dingen te doen, door samen te werken aan zelfvertrouwen. Ze helpen bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden, oefenen samen met jou het regelen van belangrijke zaken en bieden we ambulante begeleiding op gebied van wonen.

GGMD is er speciaal voor dove en slechthorende mensen en anderen met een gehoorbeperking. Onze professionele medewerkers weten wat het is om een gehoorbeperking te hebben.

Wij weten dat, wat je probleem ook is, het van belang is dat je goede zorg krijgt van mensen die met je kunnen communiceren. Onze medewerkers spreken duidelijk en kunnen gebaren of zetten indien nodig of gewenst een gebaren- of schrijftolk in. Zij weten wat de mogelijkheden en moeilijkheden zijn van mensen die doof zijn of een gehoorbeperking hebben.

Bij GGMD werken onder andere maatschappelijk werkers, ambulant begeleiders, psychologen en communicatietrainers samen om jou de juiste zorg te bieden.

 

GGMD biedt een breed pakket aan behandelingen, begeleiding en trainingen aan mensen die zich begrensd voelen door hun gehoor én aan hun naasten. Ook alle bijbehorende gevolgen van gehoorproblemen vallen onder het behandelaanbod van GGMD.

De professionele zorgverlening van GGMD bestaat onder andere uit maatschappelijke ondersteuning, logopedie, generalistische basis GGZ en specialistische GGZ. In principe bieden we behandeling voor bijna alle GGZ-diagnoses.

Verwijzingen kunnen via ZorgDomein naar GGMD worden verstuurd of via het aanmeldformulier worden aangemeld.

Meer informatie en contact voor verwijzers en gemeenten vind je hier.

Zorg via GGMD, hoe werkt dat?