Ga naar inhoud
Kruimelpad:

Trainingen

GGMD organiseert regelmatig trainingen en informatiebijeenkomsten voor personen met een gehoorbeperking en hun omgeving. De trainingen gaan over gehoorproblemen, communicatie, vaardigheidstrainingen, opvoeding, bijscholing voor de horende omgeving en voor professionals.

Niet elke training wordt op elke locatie of op elk moment gegeven. Kijk in de activiteitenagenda voor de meest recente informatie over wanneer en waar de training gegeven wordt.

Wanneer je je aanmeldt voor een training of cursus, volgt een aanmeldgesprek waarin we samen kijken of de training passend is bij je zorgvraag.

Pakket: Beter communiceren

Dit trainingspakket bestaat uit persoonlijke begeleiding en verschillende trainingen die helpen om beter en makkelijker te communiceren.
Naar training
GGMD biedt hulp door trainingen voor het accepteren van en het leren omgaan met gehoorverlies

Leven met gehoorverlies

Ben je plotsdoof geworden of ervaar je de gevolgen van geleidelijk gehoorverlies in je dagelijkse leven? Hoe pas je je aan en zoek je naar balans?
Naar training

Spraakafzien

Door spraakafzien (of liplezen) kun je beter communiceren met horende mensen. Zien wat iemand zegt, is niet gemakkelijk. Maar het is wel te leren.
Naar training
GGMD biedt training en begeleiding bij geldzaken, budgettering, wonen en instanties

Omgaan met geld

In deze training leer je hoe je meer overzicht krijgt in wat je uitgeeft en ontvangt. Je leert meer controle te krijgen over geldproblemen.
Naar training

Ondersteuning en advies bij opvoeden

Ambulant gezinsbehandelaren geven praktische opvoedtraining aan gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar.
Naar training
zorg voor het gezin, jongeren en kinderen

Opvoeden kun je leren, voor dove ouders

Een kind opvoeden is heel erg leuk. Maar het is niet altijd makkelijk. Daarom geeft GGMD deze groepstraining voor dove ouders en verzorgers.
Naar training

Opkomen voor jezelf

Horenden houden niet altijd rekening met doven en slechthorenden. Als je wil dat een ander rekening met je houdt, moet je af en toe voor jezelf opk...
Naar training

Sociale vaardigheden (Goldsteintraining)

In deze training, voor doven en slechthorenden, oefen je bijvoorbeeld met een gesprek starten, je mening geven en voor jezelf opkomen.
Naar training
Zorg en training bij tinnitus en hyperacusis, leren omgaan met tinnitus en hyperacusis

Werken aan tinnitus en hyperacusis intensief

Als onderdeel van het tinnitusprogramma biedt GGMD de cursus ‘Werken aan tinnitus en hyperacusis intensief’ aan. Dit is een vervolg op de cursus ‘C...
Naar training
Zorg en training bij tinnitus en hyperacusis, leren omgaan met tinnitus en hyperacusis

Werken aan tinnitus

“Help, mijn oor piept”? Het speciale tinnitusprogramma van GGMD is opgebouwd uit verschillende onderdelen, afhankelijk van jouw symptomen en behoef...
Naar training

Behandelprogramma hyperacusis

Mensen met hyperacusis kunnen vaak gewone geluiden niet verdragen. Via een individueel programma biedt GGMD handvatten om hiermee om te gaan.
Naar training
Duizeligheid en evenwichtsproblemen bij een gehoorbeperking

Leven met Ménière

Mensen met de ziekte van Ménière, hebben meestal last van duizeligheid, oorsuizen en/of slechthorendheid. Dat heeft invloed op het dagelijks leven....
Naar training
Aanmelden voor een training