Ga naar inhoud
Kruimelpad:

Over GGMD

GGMD is gespecialiseerd in geestelijke gezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening voor volwassenen, kinderen en jongeren die slechthorend of doof zijn óf een gehoorbeperking hebben (zoals tinnitus) en ook voor hun naasten.

Aanmelden
GGMD biedt zorg bij mentale problemen en ggz diagnoses

Wat we doen

GGMD biedt zorg aan mensen met gehoorbeperkingen en aan hun naasten. We ondersteunen bij alle beperkingen die gerelateerd zijn aan het gehoor en bij alle bijbehorende gevolgen.

Dat doen we door middel van maatschappelijke dienstverlening en ambulante begeleiding. We bieden bijvoorbeeld individuele begeleiding, groepsgesprekken, ondersteuning en geven trainingen. Ook bieden we zorg bij mentale en psychische problemen en bij de meeste GGZ-diagnoses.

Bekijk ons aanbod van zorg
Hulp via GGMD voor doven en slechthorenden. Voor een gezond, gelukkig en zelfstandig leven

Je bent doof of hebt een gehoorbeperking en wil gezond, zelfstandig en gelukkig leven. GGMD richt zich op jou, op je veerkracht en je eigen regie. Samen zorgen we ervoor dat je kunt omgaan met fysieke, emotionele en sociale uitdagingen waarmee je te maken kunt hebben.

Bekijk onze missie en visie
GGMD logopedie

We zijn er voor jou

Onze medewerkers werken samen aan jouw doel: beter door het leven met doofheid of een gehoorbeperking. Onze professionele medewerkers werken samen in heel Nederland in multidisciplinaire teams.

Bij GGMD werken onder andere maatschappelijk werkers, ambulant begeleiders, logopedisten, psychologen, communicatietrainers en docenten gebarentaal. Zij kunnen gebaren, of communiceren met de cliënten via een schrijf- of gebarentolk. De medewerkers van GGMD begrijpen hoe het is om een gehoorbeperking te hebben of doof te zijn en kennen de Dovencultuur.

Bekijk hoe onze medewerkers er voor jou zijn

Zorg via GGMD, hoe werkt dat?

 • Stap 1
  Aanmelden
 • Stap 2
  Communicatie-check
 • Stap 3
  Intakegesprek
 • Stap 4
  Hulpverlening

Meer informatie

GGMD biedt zorg aan mensen met gehoorbeperkingen en aan hun naasten. We ondersteunen bij zorgvragen die gerelateerd zijn aan het gehoor en bij alle bijbehorende gevolgen.

Dat doen we door middel van maatschappelijke dienstverlening en ambulante begeleiding. We bieden bijvoorbeeld individuele begeleiding, groepsgesprekken, logopedie en ondersteuning en geven training op gebied van:

Ook bieden we zorg bij mentale en psychische problemen zoals:

Bij GGMD werken onder andere maatschappelijk werkers, ambulant begeleiders, psychologen, communicatietrainers en docenten gebarentaal. Zij kunnen met je communiceren op de manier die bij jou past. Zij kennen de mogelijkheden en moeilijkheden van dove en slechthorende mensen in een ‘horende’ wereld.

GGMD is er speciaal voor volwassenen, jongeren en kinderen die:

 • vroeg-, plots-, en laatdoof, doofblind of slechthorend zijn,
 • een cochleair implantaat (CI) hebben of
 • een ander gehoorbeperking hebben, zoals tinnitus, de ziekte van Ménière of hyperacusis.

Ook bieden we zorg en ondersteuning aan:

 • Horende kinderen binnen dove cliëntsystemen, ofwel CODA’s (Children of deaf adults).
 • De naasten van personen met een gehoorbeperking, zoals de partner, familie, vrienden en collega’s.

GGMD is er speciaal voor dove en slechthorende mensen en anderen met een gehoorbeperking. Onze professionele medewerkers weten wat het is om een gehoorbeperking te hebben.

Wij weten dat, wat je probleem ook is, het van belang is dat je goede zorg krijgt van mensen die met je kunnen communiceren. Onze medewerkers spreken duidelijk en kunnen gebaren of zetten indien nodig of gewenst een gebaren- of schrijftolk in. Zij weten wat de mogelijkheden en moeilijkheden zijn van mensen die doof zijn of een gehoorbeperking hebben.

Bij GGMD werken onder andere maatschappelijk werkers, ambulant begeleiders, psychologen en communicatietrainers samen om jou de juiste zorg te bieden. GGMD richt zich op jou, op je veerkracht en je eigen regie. Samen met jou zorgen we ervoor dat je kunt omgaan met fysieke, emotionele en sociale uitdagingen waarmee je te maken kunt hebben.

Je kunt je bij GGMD aanmelden door het aanmeldformulier in te vullen. Neem de tijd om dit uitgebreide formulier in te vullen (je hebt hiervoor je Burgerservicenummer en gegevens van je verwijzer nodig). Vraag hier eventueel hulp bij. Je verwijzer kan ook het formulier invullen of de aanvraag doen via ZorgDomein.

Na het aanmelden neemt een van onze medewerkers contact met je op voor een aanmeldgesprek. Wij kijken dan of wij je kunnen helpen en hoe het beste gecommuniceerd kan worden. Bekijk onze werkwijze voor informatie over hoe het werkt en de kosten voor hulp.

Waar we voor staan…

Je bent doof of hebt een gehoorbeperking en wil gezond, zelfstandig en gelukkig leven. Gewoon omdat je uit het leven wil halen wat erin zit! GGMD richt zich op jou, op je veerkracht en je eigen regie. Samen zorgen we ervoor dat je kunt omgaan met fysieke, emotionele en sociale uitdagingen waarmee je te maken kunt hebben. We geven hiervoor handvatten en ondersteunen je, zodat je vanuit een stevige basis kunt leven.

Waar we voor gaan…

GGMD is gespecialiseerd in geestelijke gezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening voor volwassenen, kinderen en jongeren die leven met doofheid of een gehoorbeperking. Onze kracht ligt in het behandelen, begeleiden en trainen van mensen die zich begrensd voelen door hun gehoor.

Onze medewerkers werken samen aan jouw doel: beter door het leven met doofheid of een gehoorbeperking. Onze professionele medewerkers zijn ondernemend, vernieuwend en gericht op samenwerking. We werken samen in heel Nederland in multidisciplinaire teams.

 

 

GGMD biedt een breed pakket aan behandelingen, begeleiding en training van mensen die zich begrensd voelen door hun gehoor én aan hun naasten. Ook alle bijbehorende gevolgen vallen onder het behandelaanbod van GGMD.

De professionele zorgverlening van GGMD bestaat onder andere uit maatschappelijke ondersteuning, logopedie, generalistische basis GGZ en specialistische GGZ. In principe bieden we behandeling voor bijna alle GGZ-diagnoses.

Verwijzingen kunnen via ZorgDomein naar GGMD worden verstuurd of via het aanmeldformulier worden aangemeld.

Meer informatie en contact voor verwijzers en gemeenten lees je hier.

Ook werken bij GGMD?