Ga naar inhoud
Kruimelpad:

Mijn gewicht in evenwicht

In deze één-op-één training is het doel een gezonde leefstijl en een gezond gewicht. We gaan aan de slag met leefstijl, voeding en beweging.

Gezonde leefstijl

Voel je jezelf te dik of te dun? Weet je onvoldoende over gezonde voeding en gezond bewegen? In de training ‘Mijn gewicht in evenwicht’ helpen wij je een gezond gewicht en gezonde levensstijl te krijgen.

We kijken naar wat je eet en drinkt, en of je voldoende beweegt. Je leert alles over gezonde voeding en gezond bewegen. En we kijken naar jouw leefstijl (of je rookt, alcohol drinkt, snoept enzovoort). Belangrijk is dat je echt jouw voeding, leefstijl en manier van bewegen wilt veranderen. Alleen dan heeft deze training zin.

Meer informatie

Deze training is voor kinderen en volwassenen die zichzelf te dik of te dun vinden en doof zijn of een beperking in horen én zien hebben. De training is voor mensen voor wie een gezonde leefstijl (extra) belangrijk is, bijvoorbeeld omdat zij een vergrote kans hebben op hart- en vaatziekten, diabetes, hoge bloeddruk of verhoogd cholesterol. Ook is deze training voor mensen die kanker hebben gehad, of apneu hebben of gewrichtsklachten.

De training ‘Mijn gewicht in evenwicht’ is een één-op-één-training. De hulpverlener helpt jou helder te krijgen hoe je jouw doel kunt bereiken, maakt met jou een plan om eraan te werken, en geeft veel tips. De training kan een maand tot enkele maanden duren.

De training ‘Mijn gewicht in evenwicht´ omvat onder andere:

  • een intakegesprek: hierin wordt besproken wat je wil veranderen.
  • het bijhouden van een voedingsdagboek.
  • persoonlijke begeleiding met wegen en meten (vetpercentage, vochtpercentage, tailleomtrek en gewicht).
  • informatie over gezonde voedingsmiddelen.
  • informatie over vetten, koolhydraten, eiwitten, zoutgebruik, vezels enzovoort.

Deze training wordt gegeven door een GGMD medewerker, omdat wij begrijpen hoe het is om doof te zijn of een beperking in horen én zien te hebben. Deze begeleider kent de gevolgen die het heeft voor jou en de mensen om je heen. Ook heeft de hulpverlener natuurlijk kennis op het gebied van een gezonde leefstijl.

De medewerker van GGMD kan met je communiceren op een manier die bij jou past. Als je dat prettig vindt, kan daarnaast een gebarentolk of schrijftolk ingezet worden.

Deze training wordt gegeven in:
• Zuid-Holland
• Zeeland
• Noord- en West-Brabant
• Regio Amsterdam
• Regio Utrecht

De gemeente betaalt deze training. Je hebt daarvoor wel een Wmo-beschikking nodig. Misschien moet je een eigen bijdrage betalen. Hoeveel eigen bijdrage je moet betalen, is in elke gemeente anders. Bekijk informatie over financiering op de pagina kosten en vergoedingen. Ook kunnen onze medewerkers kunnen je hierover informeren.

Aanmelden voor deze training